Gazdag programokat kínált az idei Szent Flórián TűzoltótáborGazdag programokat kínált az idei Szent Flórián Tűzoltótábor
2017. július 20. 15:26

Véget ért a VIII. Szent Flórián Tűzoltótábor, amely az Ajaki Tűzoltó Egyesület szervezésében került megrendezésre a Tornyospálca-Lászlótanya területen lévő erdei iskolában, amelyen a gyergyószárhegyi és nagybajomi önkéntes tűzoltók is részt vettek.

Tűzoltó olimpián remekeltek a kőszegi önkéntesekTűzoltó olimpián remekeltek a kőszegi önkéntesek
2017. július 20. 15:26

Az ausztriai Villach városa adott otthont a 2017. július 9-16-án megrendezett 16. Felnőtt és 21. Ifjúsági Tűzoltó Olimpiának. A C.T.I.F. Nemzetközi Tűzoltó Szervezet által lebonyolított versengésen hazánkat és Vas megyét a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület férfi és női csapatai képviselték.

Több nemzet tűzoltói versenyeztek VillachbanTöbb nemzet tűzoltói versenyeztek Villachban
2017. július 17. 13:49

Július 9-16. között rendezte meg a CTIF (Nemzetközi Tűzoltószövetség) a Felnőtt és Ifjúsági Nemzetközi Tűzoltóversenyt az ausztriai Villachban. Magyarországot több csapat képviselte. A tíz hivatásos tűzoltóból álló versenycsapat mellett hat felnőtt és három ifjúsági önkéntes tűzoltócsapat is a rajtvonalhoz állt. A zsűriben pedig kilenc magyar versenybíró foglalt helyet.

VII. Szent Flórián Tűzoltótábor – ezúttal TornyospálcánVII. Szent Flórián Tűzoltótábor – ezúttal Tornyospálcán
2017. július 13. 15:57

A csütörtökön kezdődő rendezvényre a Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltóalakulat és a Nagybajomi Tűzoltó Egyesület tagjai érkeztek Tornyospálcára, az Ajaki Tűzoltó Egyesület meghívására, akikkel már évek óta jó kapcsolatot ápolnak.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek komoly támogatást jelentenekAz önkéntes tűzoltó egyesületek komoly támogatást jelentenek
2017. július 13. 13:22

A katasztrófavédelem évről évre szorosabban működik együtt az önkéntes tűzoltó egyesületekkel (ÖTE), az idei évben eddig bekövetkezett káresetek 12 százalékának felszámolásában működtek közre. Az önkéntes egyesületek között 45 olyan van jelenleg, amelyik már önállóan, vagyis a hivatásos tűzoltóegységek jelenléte nélkül is beavatkozhatnak. Munkájukhoz természetesen évről évre több támogatást is kapnak.

Jelentős fejlődés két tűzoltó egyesületnélJelentős fejlődés két tűzoltó egyesületnél
2017. július 11. 09:28

A katasztrófavédelem állományából kivont két darab tűzoltó gépjárműfecskendő átadására került sor július 6-án a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A jelentős értékű technikai eszközöket Csákvár és Lajoskomárom önkéntes tűzoltó egyesületei vehették át Magosi Lajos tűzoltó ezredestől, Fejér megye katasztrófavédelmi igazgatójától.

Motorfűrész hangja, fűrészpor illata - II. Bács-Kiskun Megyei Tűzoltófavágó-versenyMotorfűrész hangja, fűrészpor illata - II. Bács-Kiskun Megyei Tűzoltófavágó-verseny
2017. július 11. 09:28

A II. Bács-Kiskun Megyei Tűzoltófavágó-versenyre nevezett tizenegy csapat tagjai motorfűrész-használat terén - a mindennapi munkájuk során - szerzett tudásukat mérték össze Baján. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók szerelés, kombinált darabolás, lánckímélő darabolás, gallyazás és fadöntés versenyszámokban mérték össze erejüket.

Kiállítás nyílt Sarkadon az egyesület múltjárólKiállítás nyílt Sarkadon az egyesület múltjáról
2017. július 11. 09:27

A sarkadi önkéntes tűzoltó egyesület 125. évfordulója alkalmából az alapítástól napjainkig tartó időszak felszereléseiből és egyéb fennmaradt dokumentumaiból nyílt kiállítás július tizedikén Sarkadon, a Márki Sándor Múzeumban.

Önkéntes tűzoltók oltottak csütörtökönÖnkéntes tűzoltók oltottak csütörtökön
2017. július 11. 09:27

Csütörtökön az önkéntes tűzoltókkal oltottak a ladányi tűzoltók. Csirkeól égett tegnap délelőtt Nagyrábén. A püspökladányi hivatásos tűzoltók és a nagyrábéi önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat. Sápon száraz fű égett kis területen, a püspökladányi hivatásos tűzoltók a sápi önkéntes tűzoltókkal közösen oltották a lángokat egy-egy vízsugárral.

Több milliós támogatásban részesültek a megye önkéntesei
2017. július 11. 09:24

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elbírálta, a főigazgató pedig jóváhagyta a bíráló bizottság önkéntes mentőszervezetek 2017. évi támogatására vonatkozó javaslatát. Ennek értelmében országosan százkilenc mentőszervezet, köztük hét Baranya megyei szervezet jutott támogatáshoz.

Hírarchívum


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek