Éhező kiskutyát mentettek a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaiÉhező kiskutyát mentettek a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai
2017. március 30. 09:12

Vasszécsenyben a volt termelő szövetkezet területén egy betoncsőben több napja élelem nélkül megbúvó kölyökkutya szorult segítségre

Kategóriát léptek a lónyai önkéntesekKategóriát léptek a lónyai önkéntesek
2017. március 30. 08:49

Szerdán III-as kategóriájú együttműködést kötött a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Lónyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, miután az egyesület tagjai megszerezték a beavatkozáshoz szükséges képesítéseiket.

Avartüzek Oroszlány, Esztergom és Tatabánya térségébenAvartüzek Oroszlány, Esztergom és Tatabánya térségében
2017. március 29. 08:15

Négy hektáron égtek a fenyőfák és a nádas Oroszlányban, a Bokodi tó partján vasárnap délután. A tűzhöz a város önkormányzati és önkéntes tűzoltói mellett a tatabányai hivatásos és a kecskédi önkéntes tűzoltók vonultak, a helyszínen volt a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Tatabányán négy helyszínen oltották az avart a város tűzoltói
2017. március 29. 08:15

A megyeszékhely négy pontjára riasztották a tatabányai hivatásos tűzoltókat hétfőn délután, összesen egy hektárnyi területen kapott lángra a száraz fű. Az esztergomi hivatásos tűzoltóknak is vonulniuk kellett a piliscsabai önkéntesekkel együtt Pilisjászfalura, ahol kétszáz négyzetméteren égett a nádas. A tűzoltók rövid időn belül megakadályozták a lángok továbbterjedését, egyik esetnél sem esett senkinek sem baja.

Évértékelő a TűzoltószövetségnélÉvértékelő a Tűzoltószövetségnél
2017. március 27. 08:44

A létesítményi, önkéntes és önkormányzati tűzoltókkal kapcsolatban a szakmai segítség, a támogatás és az érdekképviselet is megvalósult az előző esztendőben- számolt be a 2016. évben elvégzett feladatokról a 69 tagszervezettel rendelkező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség. Az idén huszonöt éves szervezet nyíregyházi évértékelő értekezletén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője is részt vett.

Több mentőcsoport és a pázmándi önkéntes tűzoltók gyakorlataTöbb mentőcsoport és a pázmándi önkéntes tűzoltók gyakorlata
2017. március 27. 08:44

A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség az illetékességi területén lévő négy járásának, Bicske-, Gárdony-, Mór- és Székesfehérvár Járási Önkéntes Mentőcsoportjainak, valamint a pázmándi önkéntes tűzoltóknak szervezett gyakorlatot március 25-re, a Velencén található Gyermek és Ifjúsági Tábor területére.

Az önkéntesektől a hivatásosigAz önkéntesektől a hivatásosig
2017. március 24. 11:21

Csütörtök délelőtt szituációs begyakorló gyakorlaton vettek részt a nagyhalászi önkéntes, az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a Zsákgyár Kft. nagyhalászi telephelyén.

Közgyűlés a Jánosházi Önkéntes Tűzoltó EgyesületnélKözgyűlés a Jánosházi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél
2017. március 24. 11:21

A hétvégén éves közgyűlését tartotta a Jánosházi ÖTE, ahol az elmúlt esztendőt Németh István parancsnok és Uti Tibor elnök értékelte.

Ifjúsági tábor az önkénteseknekIfjúsági tábor az önkénteseknek
2017. március 24. 11:20

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának az évenként növekvő összegű, az önkéntesek támogatására kiírt pályázatának nyertes összegét az ifjúság táboroztatására is fordíthatja az önkéntes egyesület, ahogy tették ezt az alsópáhokiak is.

Az idén is hatszáz millió forintra pályázhatnak az önkéntesekAz idén is hatszáz millió forintra pályázhatnak az önkéntesek
2017. március 23. 15:37

A központi költségvetésben a tavalyihoz hasonlóan hatszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből ötszáz millió forintot az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmilliót pedig a mentőszervezetek között osztanak szét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező egyesületeknek április 24-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Hírarchívum


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek