Gépjárműfecskendővel gazdagodott a Pápoci Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2017. december 19. 08:39
A Pápoci Önkéntes Tűzoltó Egyesület vehetett át egy STEYR Bronto tűzoltó gépjárműfecskendőt, december 16-án. Az átadott tűzoltóautó korábban a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon látott el szolgálatot.

A Pápoci Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjárműfecskendő átadó ünnepségén Fábián Ferenc, Pápoc község polgármestere köszöntötte a tűzoltókat, a falu lakosait, majd Ágh Péter országgyűlési képviselő mondott beszédet. A Pápoci Önkéntes Tűzoltó Egyesület történelmi áttekintését ismertette az egyesület titkárasszonya Horváth Tiborné, majd Nováky Ernő Pápoc ÖTE elnöke és Nagy Balázs Pápoc ÖTE parancsnoka elismerést adott át mindazoknak, akik az egyesület húsz évvel ezelőtti újjáalakításában tevékenyen részt vállaltak.  Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója beszédét követőenátnyújtotta a fecskendő indítókulcsát az egyesület parancsnokának. Budai Zoltán plébános megáldotta a tűzoltó gépjárműfecskendőt, majd megszentelte az egyesület és a település zászlaját. A gépjármű és a zászló megáldását követően elismerések, emléktárgyak átadására került sor. Az ünnepség után a meghívott vendégeket fogadásra és kötetlen beszélgetésre invitálták a házigazdák.

Az önkéntes tűzoltók részére átadott gépjárműfecskendő nagy örömére szolgált nem csak a tűzoltóknak, de a falu lakóinak is, ugyanis a tűzoltó autó birtokában az egyesület még nagyobb hatékonysággal tudja végezni a falu és a környező települések tűzvédelmét. A „fehér folton” fekvő Pápoc ugyanis közel harminc kilométerre van a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságtól, így fontos, hogy a település rendelkezzen egy olyan járművel, amivel perceken belül segítségére siethetnek a bajbajutott lakosoknak és még a hivatásos erők kiérkezése előtt megkezdhetik a munkát.

Fotó: Balogh Eszter/Vas MKI


Forrás és kép: http://vas.katasztrofavedelem.hu/hirek/3221

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek