Évzáró értekezletet tartottak az önkéntes tűzoltó egyesületek
2017. december 19. 08:40
December tizenharmadikán tartották a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek a 2017. évi értekezletüket a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, amely során az éves munka értékelésére, a jövőbeni feladatok meghatározására került sor.

Az értekezletet Mácsai Antal tű. ezredes, főtanácsos igazgató nyitotta meg, aki megköszönte az egyesületek egész éves munkáját, és röviden felvázolta mindazon feladatokat, amelyet a katasztrófavédelem az önkéntes tűzoltók bevonásával akar megvalósítani. Ilyenek a pályázatokon való részvétel, önkéntesek részére szervezett továbbképzések, gyakorlatok.

Ezt követően Szűcs István Tibor tű. alezredes, tűzoltósági főfelügyelő ismertette az éves tűzoltói beavatkozások jellemzőit, fontosabb mérőszámait. A tűzoltósági főfelügyelő előadásában is megerősítette, hogy az önkéntes tűzoltók munkájára, szaktudására szükség van, számos olyan beavatkozás volt az év folyamán, amelyek során az önkéntes tűzoltó egyesületek is részt vettek.

A közeljövő feladatai között említette meg a főfelügyelő a beavatkozásokat követő adatszolgáltatások fontosságát, amelyet az önkéntes tűzoltóknak is teljesíteniük kell.

Hosszú távú célként jelölte meg Szűcs István Tibor az önkéntesek folyamatos képzését, az együttműködési megállapodásban rögzített feladatok végrehajtását, közös tűzoltási gyakorlatok szervezését, végrehajtását, továbbá lakossági rendezvényeken történő részvételt.

Végezetül utalt a főfelügyelő a Baranya Megyei Tűzoltó- és Katasztrófaelhárító Szövetséggel történő együttműködés fontosságára is.


Forrás és kép: http://baranya.katasztrofavedelem.hu/hirek/4105

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek