Sikeresen vizsgázott Rédén a tűzoltó egyesület!
2018. június 18. 10:00
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tavaly nyáron önálló beavatkozói minősítést ért el. Az Önkéntes Tűzoltóság működésének feltétele az évenkénti újraminősítés, amely június 16 –án szombaton sikerrel zárult.

Réde és a környező települések megyénk azon területén fekszenek, ahol mentő tűzvédelmet a helyi önkéntes tűzoltók biztosítják első kiérkezőként. Az előző év során négy alkalommal önállóan, 45 alkalommal hivatásos tűzoltókkal közreműködve segítettek tűzeseteknél és műszaki mentéseknél. Összesen nyolc településen látnak el önálló beavatkozást, de e mellett Kisbér, Hánta és Ászár településekre is kivonulnak segítségnyújtásra. Ez a felelősségteljes feladat, amely egyben egy kitüntető cím és elismerés az ott szolgáló önkénteseknek, meghatározott szakmai és technikai felkészültséget igényel.

Az újraminősítés során a megyei igazgatóság vizsgálja a személyi feltételeket, az eszközöket és többfajta feltételezett káreset felszámolását is. Alapvetően tűzoltási és műszaki mentési feladatok során kell helytállniuk. A gyakorlatot a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője Káli Sándor tű. alezredes szervezte. A riasztás vételétől kezdődően az égő zárt terület megközelítését a sérült személyek mentését és a tűz oltását kellett elvégezniük. A rédei tűzoltóknak nemcsak a hivatásos tűzoltókkal történő hibátlan, közös munkára kell képesnek lenniük, hanem az önálló beavatkozásra is. Közel azonos elvárásokkal avatkoznak be a káreseteknél és a gyakorlatokon. Az újraminősítésen a látottakat a megyei igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője Csordás János tű. alezredes megfelelőnek értékelte a fenti szempontokat figyelembe véve. Az erről szóló oklevelet Kelkó Balázs tű. alezredes megyei igazgató-helyettes adta át Pölöskei Tamásnak az egyesület parancsnokának.

Gratulálunk munkájukhoz!

 

Fotó: Muzslai László tű. százados - kisbéri őrsparancsnok


Forrás és kép: http://komarom.katasztrofavedelem.hu/hirek/5095

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek