Önkéntes tűzoltók versenyeztek szombaton Vasváron
2018. július 02. 11:09
Vas megye önkéntes tűzoltói kismotorfecskendő szerelésben, gépjárműfecskendő szerelésben és tűzoltó stafétában mérték össze erejüket a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség szervezésében rendezett versenyen.

A versenyen a korábban megrendezésre kerülő Szombathely, Sárvár és Körmend környéki területi versenyről továbbjutott összesen huszonhat önkéntes tűzoltócsapat vett részt. A napsütéses időben reggel a staféta versenyszámmal kezdtek, majd kismotorfecskendő szerelésben is megmérkőztek a jelenlévők, akik hagyományosan három kategóriában indulhattak. Kismotorfecskendő szerelésben a férfi csapatok közül az Alsószölnöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyert. Második helyezett a Bozsoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a harmadik helyezett a Csényei Önkéntes Tűzoltó Egyesület lett.

Kismotorfecskendő szerelés fiú csapatok közül az első helyezést a Sorkifalud-Gyanógeregye Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a második helyezést a Répcelaki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a harmadik helyezést a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyerte.

A női csapatok közül kismotorfecskendő szerelésében a répcelaki önkéntes tűzoltók nyertek, második helyezést a csényei önkéntes tűzoltók, harmadik helyezést a csöngei önkéntes tűzoltók érték el. Gépjárműfecskendőről történt szerelésben Rönöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület álhatott a dobogó legfelső fokára. Második helyezést az alsószölnöki önkéntes tűzoltók, harmadik helyezést a répcelaki önkéntes tűzoltók érték el. A tűzoltócsapatoknak és kísérőiknek a kőszegi önkéntes tűzoltók ifjúsági csapata úgynevezett CITF szerelést mutatott be. A szervezők a gyerekeknek is készültek egy hét próbából álló akadálypályával, aminek teljesítése után „kis tűzoltóvá” avatták őket.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Tóth Balázs Vasvár polgármestere, Seper András tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, valamint Dénes Károly tűzoltó alezredes, a főügyeleti osztály osztályvezetője.

Fotó: Répcelaki, alsószölnöki, vasvári önkéntes tűzoltók


Forrás és kép: http://vas.katasztrofavedelem.hu/hirek/3658

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek